ORTAOKULUMUZ
Anasayfa> Okulumuz> Ortaokulumuz

Özel Mavigün Eğitim Kurumları; ‘İnsanlığa Hizmet Vakfı’ tarafından kurulmuş bir bilim yuvasıdır. İnsanlığa Hizmet Vakfı ise Prof. Dr. Hikmet ÖZDEMİR öncülüğünde 8 vakıf insan tarafından 26 Kasım 1986 tarihinde (19293 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak) kurulmuştur.
     Vakfımız özel eğitim kurumlarından ilk önce “Özel Mavigün Anaokulu”nu 1998 yılında açarak Türk Milli Eğitimi’ne kazandırmıştır. “Sevginin ve İlginin Odağı” düsturuyla kaliteli bir okul öncesi eğitimi veren anaokulumuz bölgemizde verdiği hizmetle marka olmuştur.
     Özel Mavigün İlköğretim Okulu, hayırsever işadamı Hüseyin KEÇİCİ tarafından inşa edilen mülkiyeti vakfımıza ait binada eğitim öğretime başlamış,  2003 yılında ise Özel Mavigün Anadolu Lisesi hizmete açılmıştır. 2008-2009 öğretim yılında, sekiz yıllık bir eğitimin sonunda İlköğretim kısmımız, 2006-2007 öğretim yılı sonunda ise  Anadolu Lisesi kısmımız ilk mezunlarını vermiştir.
     Kurulduğu tarihten itibaren 200 kişilik konferans salonu, tartan zeminli spor alanları (tenis kortu, voleybol, basketbol sahaları), masa tenisi alanları ve karate salonu ile hizmet veren eğitim kurumlarımızın okul tesisleri, yoğun öğrenci talepleri karşısında yetersiz kaldığından yeni ek bina ve tesislere ihtiyaç duyulmuştur. Tamamen vakıf bütçesi ile inşası gerçekleşen ek bina ve tesisler tamamlanarak  2009 – 2010 öğretim yılından itibaren yeni Anadolu Lisesi binası, Kapalı Yüzme Havuzu, Fitness Center, Ebru ve Seramik Atölyeleri, yeni Taekwondo, Karate Salonları ve 500 kişilik Modern Konferans Salonuyla sizlere daha iyi koşullar sunarak hizmet vermeye başlamıştır.

YUKARI